Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σκουφάκι με αυτάκια

Το συγκεκριμένο σκουφάκι το είχα πλέξει χωρίς αυτάκια πριν από πολύ καιρό, όταν μάθαινα ακόμα, αλλά επειδή τώρα θα αρχίσουμε να το φοράμε, του πρόσθεσα αυτάκια για να είναι πιο χαριτωμένο και κοτσίδες για να είναι πιο σταθερό. 








Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εναλλακτικό κολιέ

Χθες μια φίλη μου έδωσε ένα νήμα, που μόνο νήμα δεν το λες, γιατί στην ουσία είναι ένα πολύχρωμο, χοντρό, βελουτέ κορδόνι. Παρόλο που πήγα κι αγόρασα βελονάκι Νο 10, το συγκεκριμένο δεν πλεκόταν με τίποτα. Έτσι, μη ξέροντας τι να το κάνω, αποφάσισα να πειραματιστώ. Έφτιαξα λοιπόν ένα κολιέ με αρκετές σειρές από το κορδόνι και στερέωσα ένα τσόχινο λουλούδι που είχα και χρησιμοποιούσα ως μπουτονιέρα. Και να το αποτέλεσμα! 









Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα σκουφάκια (pixie hats)

Την ιδέα μου την έδωσε η φίλη μου η Μαρίκα. Το κόκκινο-άσπρο είναι για μωράκι 5-6 μηνών και το κόκκινο πράσινο για μωράκι μέχρι ενός έτους. 












Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σκουφί καμηλοπάρδαλη

Ένα σκουφάκι σε έντονο κίτρινο, που μπορεί αν φορεθεί και από αγοράκια και από κοριτσάκια. Το είχα πλέξει πριν από αρκετό καιρό για το γιο μου, αλλά σήμερα του έβαλα και "κοτσίδες" για να δένει κάτω από το λαιμό. 







Σκουφί ελεφαντάκι

Το είχα πλέξει αρχικά σε γκρι, αλλά μου φάνηκε πολύ προβλέψιμο και μονότονο κι αποφάσισα να του δώσω μια πιο ζωντανή και χαρούμενη νότα. Επέλεξα ένα απαλό τυρκουάζ με μωβ πιτσιλιές κι έβαλα κουμπιά με στρας για ματάκια. Πρόσθεσα κοτσίδες κι έτοιμο το καινούριο ελεφαντάκι μας.











Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ξεχειλωσκουφί (slouchy hat)

Με το νήμα που περίσσεψε από το cowl, έπλεξα ένα χαλαρό σκουφί. Τα χρώματα ζεστά, φθινοπωρινά, αδικούνται στις φωτογραφίες. Το νήμα είναι μοχέρ-μάλλινο-ακρυλικό, πολύ αφράτο και ζεστό.





Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κουβερτούλα

Η καινούρια μας κουβερτούλα είναι μονόχρωμη σκακιέρα. Είναι πλεγμένη με βελόνες, αλλά η μπορντούρα είναι με το βελονάκι. Από ακρυλικό νήμα σε διαστάσεις για παιδικό κρεβατάκι.






Tην πρώτη μας κουβερτούλα μπορείτε να τη δείτε εδώ.





Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Πλεκτές θήκες καπνού

Τις καπνοθήκες αυτές τις έπλεξα το καλοκαίρι για τις φίλες μου. Έχουν εσωτερικό τσεπάκι για  χαρτάκια και φιλτράκια. Είναι εξίσου ωραίες με βαμβακερό αλλά και με ακρυλικό νήμα. Είναι πολύ ωραία ιδέα για δωράκι αλλά και για προσωπική χρήση. 







Και μια αντρική.




Ρετρό σκουφάκι

Αυτό το σκουφάκι για άλλο ξεκίνησε κι άλλο κατέληξε. Αρχικά ήθελα να κάνω άλλη μια γάτα, ασπρόμαυρη για μένα. Στην πορεία αντί για γάτα μου βγήκε κάτι σαν κουνάβι, κι επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να φορέσω κουνάβι στο κεφάλι μου, για να μην πάει χαμένο το σκουφί, αποφάσισα να του βάλω ένα μεγάλο λουλούδι. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Θα φορεθεί με οποιοδήποτε μαύρο ή γκρι παλτό και είναι τέλειο με τζην.